Гірськолижний сезон в самому розпалі. Вірогідно, ви вже вибрали місця для катання на лижах або сноуборді. Лижі та сноуборд заточені та змащені, у вас є вся екіпіровка, і все, здається, готове. Однак найголовніше, про що слід пам’ятати, – це наше здоров’я. І ми не тільки про очевидну необхідність кататися в шоломі. Безпечне катання на гірських лижах або сноуборді – це також добре підготовлений організм. Якщо ви вже вмієте кататися на сноуборді чи лижах, ви добре знаєте, що це посилене навантаження на наше тіло.

Поїздка на сноуборді чи лижах без попередньої підготовки та відновлення після їзди може закінчитися крепатурою в кращому випадку та серйозною травмою – в гіршому. У першому випадку, незважаючи на те, що ви в цілому в нормі, біль, який ви відчуваєте, може завдати клопоту в керуванні автомобілем у наступні дні або навіть повністю позбавити вас цієї можливості, тим самим зіпсувавши відпустку. У другому випадку це може закінчитися тривалим лікуванням та реабілітацією. Важливо, що обох цих ситуацій можна уникнути.

Як підготуватися до катання?


Від початку підготовки до першого виїзду – ще довгий шлях. Якщо ваша мета – більш тривала лижна поїздка, де ви проведете кілька днів на схилах, варто почати готуватися мінімум за 2 місяці до дати відпустки. На початку тренуйтеся мінімум 15-20 хвилин в день, поступово збільшуючи час, витрачений на тренування, до 1 години на день. Робіть ставку на зміцнення сили м’язів ніг і спини, розтягування та загальні вправи для посилення працездатності тіла. Щоб посилити ефект від вправ і максимально підготуватися до катання на лижах в будь-яких умовах, варто забезпечити правильну регенерацію м’язів після кожного тренування. Детальніше про це у наступному розділі.

Розминка до та відновлення після – запорука успіху


Звичайно, ми не збираємось тут обговорювати техніки катання на лижах 🙂 . Ми просто хочемо нагадати вам, щоби ви не забувати про розігрівання м’язів перед їздою, та відновлення ваших м’язів після. Можна скористатися технікою роллінгу, яка використовується при самомасажі. Використовуючи ролл BLACKROLL® STANDARD після кожного підготовчого тренування і після кожної їзди, ви досягнете максимального ефекту від виконаних вправ. Ви збільшите працездатність свого тіла, зменшите ризик отримання травм, а практикування самомасажу протягом кількох днів дозволить вам зменшити втому, швидше відновитися і бути готовими до наступного дня на лижах або сноуборді.

Сноуборд або лижі – правильна підготовка


Катання на сноуборді вимагає підготовки, як і катання на лижах. Необхідно підготувати не тільки обладнання, а й тіло. Лижники та сноубордисти можуть тренуватися разом, виконуючи однакові вправи. Час, необхідний для підготовки тіла для того, аби безпечно провести цілі дні на схилах, також схожий. І сноубординг, і катання на лижах є видом спорту з ризиком отримання травм. Варто максимально зменшити ймовірність травмування, що ви можете зробити, виконуючи фізичні вправи та відновлюючи своє тіло після них.

Точно так само, як і на лижах – спуск на сноуборді вимагає аналогічних зусиль. Перед фізичними вправами розігрійте своє тіло належним чином, і не забувайте відновлюватись після «покатушок». Сноубордисти також досягнуть помітних переваг від самомасажу за допомогою роллів BLACKROLL®. Якщо ви доволі атлетична людина, і ролл BLACKROLL® STANDARD виявився занадто м’яким для вас, спробуйте BLACKROLL® PRO. Він твердіший і менш еластичний, тож призначений для людей, які вже «навчилися» прокатувати своє тіло, та для спортсменів.

Виконуючи ці прості правила, ви зможете провести незабутній відпочинок, повний вражень і повернутися з нього абсолютно здоровими.

Товари згадані в статті

Продовжити читати...