Шкода для хребта від сидячої роботи

Знання та поради на тему «Сидіння» від професора Торстена Пфіцера

«Сидіння – це нове куріння», – так часто говорять у колах людей, які знаються на здоров’ї. Щоденне багаточасове сидіння і особливо напружена поза на роботі за комп’ютером – одна з найбільших отрут для нашої м’язово-фасціальної системи.

Завдяки такому повсякденному негативному імпульсу наші тканини з часом адаптуються і ми отримуємо низку негативних наслідків: передній міофасціальний ланцюг скорочується від голови до ніг, наша постава стає неправильною, напруга у тілі зростає, порушуються функції м’язів в опорно-руховому апараті.

У свою чергу задній міофасціальний ланцюг повинен постійно переносити цю напругу та протидіяти тягнучій силі вперед, щоб компенсувати дисбаланс біомеханічних сил.

З часом така поза стає нормальною для нашого тіла, воно звикає і відчуває себе більш менш зручно. Але усі рухи, які ми виконуємо поза сидінням стають справжнім тягарем і різні частини тіла починають реагувати болем на інші звичайні рухи, оскільки вони вже звикли до сидіння і зараз їм треба виходити із зони комфорту.

Відсутність фізичних вправ і постійна сидяча поза призводить до поганого кровообігу, що у свою чергу викликає:

  • Погане постачання міофасціальних тканин киснем та поживними речовинами.
  • Поганий обмін рідин в організмі.
  • А також гірше виведення метаболічних відходів через лімфатичну систему.

Функції нервової системи також можуть порушуватися з часом. З одного боку через недостатню кількість рухів, з іншого – через постійний тиск від сидіння. Складки штанів, що тиснуть на тіло, а також закинуті одна на одну ногу ще більше сприяють цим процесам.

Вправа з ролом BLACKROLL для рук
Вправа з м'ячем BLACKROLL для грудного відділу
Вправа з напів м'ячем BLACKROLL для стоп
Вправа з ролом BLACKROLL для шиї

ПОРАДИ ДЛЯ ВПОРЯДКУВАННЯ ВАШИХ РОБОЧИХ БУДНІВ

  • Переконайтесь, що ваше робоче місце підходить індивідуально для вас.
  • Змінюйте своє сидяче положення з високою частотою (=динамічне сидіння) і не схрещуйте ноги. Ви можете використовувати функцію нагадування у своєму мобільному телефоні чи комп’ютері, аби звертати увагу на це кожні півгодини.
  • Користуйтесь можливістю підійти прямо до колег, якщо вам щось потрібно замість того, щоб дзвонити чи писати.

Товари згадані в статті

Продовжити читати...