Спочатку BLACKROLL® користувалися переважно спортсмени, яким була важлива швидша регенерація, велика мобільність і більш висока продуктивність. Але тепер роли для міофасціального релізу знайшли своє місце в повсякденному житті спортсменів всіх рівнів – від спортсменів-любителів до професіоналів. Фізіотерапевти, інструктори та консультанти в галузі охорони здоров’я вже давно визнали переваги міофасціального самомасажу і рекомендують своїм клієнтам займатися на ролах з метою профілактики або при наявності скарг.

ТРЕНЕРИ ТА ФІЗІОТЕРАПЕВТИ

Недавнє опитування в «Журналі реабілітації» показує, скільки професіоналів в області охорони здоров’я і фітнесу покладаються на масажні роли і включають їх в щоденні тренування в роботі зі своїми клієнтів. Дослідники з Каліфорнійського державного університету Dominguez Hills, Карсон, опитали 1042 фізіотерапевта, а також спорт- і фітнес-тренерів, щоб з’ясувати, чи рекомендують вони масажні роли своїм клієнтам і спортсменам, яких тренують, і для яких цілей. Якщо ви вже знаєте про позитивний ефект міофасціального релізу, ви не будете здивовані відповіддю: 81% респондентів використовують фасціальні роли в своїй практиці. Більшість з них вважають, що роли допомагають полегшити біль і підвищити гнучкість.

РОЛИ ДЛЯ АКТИВАЦІЇ ТА РЕГЕНЕРАЦІЇ

Додаткові опитування показали, що майже 70% медичних працівників рекомендують займатися на ролах при травмах, а 60% кажуть, що це сприяє розігріву м’язів і відновленню після тренування. Близько дві третини респондентів рекомендують займатися на фасціальних ролах щодня.

Опитування дає лише невелике уявлення про практику міофасціального самомасажу. Існують і інші дослідження, які вивчають вплив ролінгу на здоров’я і дозволяють зробити висновки про рекомендовану частоту та інтенсивність. Але зрозуміло одне: великий відсоток професіоналів в сфері охорони здоров’я і фітнесу настільки впевнені в перевагах фасціальних ролів, що використовують їх самі, а також рекомендують тим, з ким працюють.

Quelle: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29651894

J Sport Rehabil.2018 Apr 13:1-26. doi: 10.1123/jsr.2017-0366. [Epub ahead of print] Roller Massage: A Descriptive Survey of Allied Health Professionals.

Товари згадані в статті

Продовжити читати...