Міф #1: Розкатувати м’язи можна тільки горизонтально і / або вертикально, кругові рухи застосовувати не можна

Кругові рухи при розкатці застосовувати можна і потрібно, особливо при роботі з м’ячиками для МФР ❗️такими як BLACKROLL® BALL 08 чи 12 см. Також є різні техніки роботи з м’ягкими тканинами, які включають в себе як роботу вздовж м’язових волокон так і впоперек. У Келлі Старретта є прекрасна техніка “хвиля тиску”, яка являє собою точкові перекатування впоперек волокон м’язів.

Міф #2: Не можна застосовувати МФР при грижі

МФР при грижі застосовувати можна, але ❗️дуже акуратно і не в гострій фазі. Важливим моментом є те, що пропрацьовувати потрібно ділянки вище і нижче місця, де знаходиться грижа. Особливу увагу важливо приділити грушевидним м’язам і м’язам розгиначам хребта (від нижнього краю лопаток і вверх), але ні в якому разі не ділянку від клубового гребеня і вище. Важливо не тиснути м’ячиком на хребці, а прокатувати регіони з заспазмованими м’язами.

?Міф #3: Розкатувати м’язи тіла потрібно в строго визначеному порядку: починаючи з ніг до голови

Порядок прокатки НЕ є надто важливим фактором. Важливо в обов’язковому порядку застосовувати МФР перед тренуванням, хоча б для регіонів, які будуть безпосередно навантажуватись на тренуванні; а також важливо включати МФР в свої плани після тренування. Також дуже ефективні так звані відновлюючі заняття, де поєднуються техніки МФР з техніками стретчінгу. Такий вид тренувань рекомендується виконувати в день, коли ви не робите силових навантажень.

?Міф #4: МФР – це нестерпно боляче

Робота з тригерними точками повинна бути жорсткою і викликати больові відчуття під час масажу. Проте, не варто переступати розумних меж і заходити надто далеко. З умовної 10-ти бальної шкали болю, не бажано перевищувати позначку 6-7 ❗️Також варто звернути увагу на обладнання, з яким ви працюєте. Якщо вам справді нестерпно боляче, можливо варто вибрати м’якіший рол, наприклад BLACKROLL®️ MED, який на 20% м’ягший за стандартну версію і підійдуть новачкам та людям старшого віку. Переходьте до жорсткіших фоам роллерів поступово!

?Міф #5: Ролити потрібно тільки тим, хто активно займається спортом, а людям з низькою фізичною активністю це ні до чого

Звісно ж людям, які активно займаються спортом важливо включати техніки МФР при підготовці свого тіла до навантажень. Але хотілось би також звернути увагу на тих, хто надто багато часу проводить у кріслі!

Сидячий спосіб життя – це, без перебільшення, катастрофа 21-го сторіччя. Підвищений ризик серцевих захворювань, біль в шиї, дегенерація м’язів, біль в попереку та колінах, зажатість в стегнах, підвищений ризик діабету 2-го типу та ожиріння, зажатість діафрагми та проблеми з диханням, погана осанка і відсутність нормальної амплітуди руху в суглобах – це ще далеко не весь перелік проблем, які є “спонсорами” сидячого способу життя! МФР та регулярне 15-ти хвилинне “технічне обслуговування” свого тіла з інструментами для самомасажу заспазмованих та укорочених м’яких тканин і м’язів може значно покращити якість життя та руху, знизити больові відчуття і допомогти боротись з наслідками довготривалого сидіння та запобігати їм❗️

Пам’ятайте, наше тіло сконструйоване для руху, не важливо який вид активності ви оберете, головне рухайтесь і будьте здорові!

BLACKROLL - перший помічник спортсменів

Товари згадані в статті

Продовжити читати...